Katariinanlaakson
vuoroa ei tullutkaan

TS/Veikko Wahlroos<br />Kirjoittaja ihmettelee, mihin unohtui Katariinanlaakson suojeleminen. Turun edustushuvila Villa Solin toi alueelle vain kieltok ylttejä.
TS/Veikko Wahlroos
Kirjoittaja ihmettelee, mihin unohtui Katariinanlaakson suojeleminen. Turun edustushuvila Villa Solin toi alueelle vain kieltok ylttejä.

Turun ympäristötoimistosta on luvattu vuosikausia, että seuraavana on vuorossa Katariinanlaaksosta huolehtiminen. Suunnitelmatkin olivat valmiina: Alueesta kertovat julisteet ja liikkumiset: koirien ulkoiluttaminen kiellettäisiin, samoin pyöräily. Eli rauhoitettaisiin tämä pieni alue eläimille ja ihmisille. No tulivathan ne julisteet: Villa Solin. Pääsy kielletty. Yksityisalue. Kieltoja on joka puolella kauneinta eteläosaa, jossa on monipuolinen lintukanta ja sinivuokkorinteet.

Kaupungin vihannespalstat olivat aiemmin (Ilpoistentien) Eteläkaaren vieressä. Nyt olemme meren rannassa, koska uudet tiet ja rakentaminen jatkuvat. Nyt ollaan lintukallion kupeessa ja uusi autotiekin on luvassa Villa Soliniin.

Naapuripalstan viljelijä (joka on kaupungin virkailija) kertoi, että kaupungin viranomaiset myöntävät nyt, että Katariinanlaakso on jo menetetty.

Olemme olleet hoito- ja päiväkotilasten kanssa paljon Katariinanlaaksossa retkellä. Samoin siellä käy monista muistakin päiväkodeista keväisin, kesäisin ja syksyisin lapsia, sekä lukuisia koululaisryhmiä, ja perheitä. Toivomme, ettei Katariinanlaaksoa rakenneta enää.

Erkki Hietala