Puistotätejä tarvitaan

Luin TS:stä 8.1., että jo ensi syksynä on harkinnassa puistotätien toiminnan lopettaminen kokonaan Turussa. Puistotäti on monelle lapselle hyvin rakas ja tärkeä ihminen. Hän on monta kertaa ensimmäinen vieras henkilö, joka hoitaa lasta.

Lapsi saa puistossa uusia kavereita, tottuu olemaan ilman äitiä sekä myös olemaan ryhmässä.

Kun perheeseen on tullut pieni sisko tai veli, äidillä on enemmän aikaa vauvalle, kun vanhempi lapsi on puistossa.

Monelle äidille puistotoiminta on päivän ainoa varsinainen hengähdystauko tai siivoustauko, kun esimerkiksi allerginen lapsi ei voi olla kotona samaan aikaan kun siivotaan.

Jos puistotoiminta loppuu, niin mihin kaikki 800-900 lasta sijoitetaan? Enpä usko, että meillä tällä hetkellä on niin monta paikkaa vapaana päiväkodeissa, että kaikki nämä lapset sinne mahtuisivat !

Puistomaksu aiotaan korottaa 120 markasta 200 markkaan, joka tuntuu kohtuuttoman suurelta nousulta. Miksi näin suuri korotus? Maksetaanko näin sitä iltahoitopalvelua, jonka sosiaalitoimisto ostaa Mannerheimin lastensuojeluliitolta?

Lasta ei voi viedä puistoon silloin, kun sataa tai on liian kylmä. Mielestäni 80 markan korotus on liikaa, niin varmasti monen muunkin mielestä. Muutenkin pitäisi saada hyvitystä niistä päivistä, jolloin ei lapsi olosuhteiden vuoksi voi puistossa olla. Esimerkiksi voisi olla viisi karenssipäivää ja niiden yli menevät päivät saisi vähentää maksusta.

Äidit, isät, puistotädit ja muut asiantuntijat, ottakaa kantaa!

Birgitta Wallin
lastentarhanopettaja