Kummallista
henkilöstöpolitiikkaa

Ei voi olla ihmettelemättä Turun koulutoimintakeskuksen ja koulutoimenjohtajan käsitystä tämän päivän henkilöstöpolitiikasta; eikö eläkeikä ole lailla säädelty ja eläkkeelle siirtyminen työntekijän etuoikeus ja eikö nuorten työllistämisen pitäisi olla koulutoimintakeskuksenkin henkilöstöpolitiikan keskeinen periaate.

Opetuslautakunta otti käsittelyynsä opetustoimenjohtajan päätöksen jatkaa erään palkanlaskijan työsuhdetta vuodella, vaikka kyseinen henkilö saavutti eläkeiän joulukuussa. Lautakunta päätti vasemmiston ja vihreän varajäsenen äänin (Donner, Toivari, Hovirinta, Nurmi, Paasio, Saksa ja Antikainen) yhtyä opetustoimenjohtajan päätökseen.

Kysyä voi myös edellä mainittujen lautakunnan jäsenten moraalia. Mitä ajattelevat kymmenet, jopa sadat työttömät ensimmäistä työpaikkaansa odottavat kaupallisen (myös palkanlaskuun) koulutuksen saaneet turkulaiset nuoret.

Sanotaan, että yhteiskuntamoraali ja oikeudenmukaisuus on yhteiskunnassa rappeutumassa. Tällaiset tapahtumat, vaikkakin pienet, ovat osaltaan murentamassa sitä.

Toivon, että kaupunginhallitus ottaa lautakunnan päätöksen käsittelyynsä ja purkaa sen osoittaen koko kaupungin henkilöstöpolitiikan periaatteiden (eläkeiän saavutettua myös jäädään eläkkeelle) koskevan myös koulutoimintakeskusta.

Pirjo Ranti