Arvokeskustelu
lapsenkengissä

Viimeaikaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun näyttää rakentuneen merkillinen ristiriita. Median välityksellä ja muutenkin saa ensinnäkin sen käsityksen, että valtaosa kansasta hyväksyy miljardeja maksavat sotakalustohankinnat (Horneteja, helikoptereita jne.). Eduskuntakin edustaa näissä asioissa kansaansa täysin rinnoin.

Mutta vähintään yhtä suuri kansanenemmistö vaatii lisää poliiseja, parempaa sairaanhoitoa, enemmän koulutuspaikkoja, lisää tukea lapsiperheille jne. Suuri arvokeskustelu on peräti lapsenkengissä sillä valtavalla joukolla, jonka mielestä rahaa riittää kaikkiin tarpeisiin.

Kohtuullinen puolustusvalmius on tietysti paikallaan, mutta eipä näytä juuri kukaan viime vuosina sanoneen, että tämä sotavärkki on ehdottomasti liian kallis meille!. Koska rahaa näihin hankintoihin siis useimpien mielestä aina riittää, niin kyllä huonojen olojen ruikutus pitäisi mielestäni jo lopettaa maassamme. Enemmistöperiaatteen mukaisesti pulinat pois!, kuten eräskin tunnettu valtiomies toteaisi.

Ristiriitaa ihmettelevä