Jaakobin uni

On todettava että nykyinen elämänrytmi todennäköisesti vaikuttaa dementiaa potevien henkilöiden lisääntyvään määrään. Varmaankin aikoinaan pirtinloukossa eläneet, puurokuppiaan odottaneet osattomat olivat saman kohtalon alaisia, vaikka huoltaja pitikin heitä mielestään pikkasen höperöinä.

Onkin myös todettu että uusien asioiden muistikato voi olla täydellisempi vanhoilla henkilöillä, ja vanhat kouluajoilta jankatut läksyt ovat jääneet paremmin muistin lokeroihin.

Esimerkiksi Jaakobin uni:

Siel idän tähti valvoo, nyt unta Jaakobin / tuo aron tuuli viestin, sua rakastan. / Kun karjalauma risoo, käy Jaakob noitumaan / kautta profeetan parran, se neito napataan.

Uudenvuodenpuheessaan presidentti Ahtisaari käsitteli myös kansalaistemme samanarvoisuutta - puhe vaikuttikin suurin piirtein asialliselta, kun huomioonotetaan työttömyyden torjuminen ja mahdottomat valtionvelat, tiedä sitten, minkä arvoisia mahdetaan olla ensi vuosituhannen jatkossa.

Sisua kyllä riittää nuorilla jääkiekkoilijoillamme, suuri itänaapurimme jätettiin tällä kertaa toiseksi, sekä rakas vihollisemme lännessä jäi myöskin nuolemaan näppejään.

Jousimies