Kauhanojan katajaa
ei kohdeltu oikein

Kauhanojan kataja on ollut rauhoitettu jo 70 vuotta ja sellaisena sen tulee kirjoittajan mukaan pysyä vastakin.
Kauhanojan kataja on ollut rauhoitettu jo 70 vuotta ja sellaisena sen tulee kirjoittajan mukaan pysyä vastakin.

Luettuani ( TS 3.1.) Kauhanojan katajan osaksi tulleesta kohtelusta en siitäkään huolimatta, että kunnan hyvän imagon rakentaminen ehkä jälleen saa ikävän tahran, voi olla esittämättä mielipidettäni ja joitakin kysymyksiä.

Loimaalla on paljon harrastusta museoihin, historiaan, menneeseen. Tuntuu kuitenkin siltä kuin nykyiset kunnalliset vallankäyttäjät arvostaisivat aikaisempien sukupolvien aikaansaannosta vain, jos saavat sen tavalla tai toisella tuottamaan heille mainetta ja kunniaa. Muuten se pitää poistaa, jotta vain nykyisin aikaansaatu jää. Vertailumahdollisuutta ei pidä jättää.

Vuosisatainen ja jo 70 vuotta sitten rauhoitettu kataja ei enää ilmeisesti tarjoa nykypolvelle mahdollisuutta tehdä mainetekoja ja tulla ansioista palkituksi. Siksikö sen ei niin ole väliä? Eikö se ilman nykyinsinööritaidon koristeita olisi ollut Kauhanoja-kierroksilla sopivampi elämyspaikka ihailla sekä luonnon kehittämää kauneutta että kuunnella kuin katajan havinasta tarinaa Tapani Löfvingin seikkailuista kylässä?

Kun kunnanjohtaja on vastaavantapaisessa yhteydessä todennut olevan tärkeätä, että tehdään oikeita asioita, ja vähemmän merkitystä olevan sillä, tehdäänkö ne aina oikein, kysyn lopuksi: Tehtiinkö tässä nyt oikein oikea asia?

Antti Hirvelä