Keskusta lausuu
nimeäni turhaan

Keskustapuolueen neuvonpito muiden pienryhmien kanssa tulevista eduskuntavaaleista oli minulle yllätys (TS 15.1.). Ei sen takia, että jäisin vaaliliitosta pois, vaan siksi, että en edes haluaisi samaan yhteistyöhön, jossa on keskustapuolue mukana. Asiaan tietysti kuului, että minulle moisesta kokouksesta ei edes ilmoitettu.

Miksi ei koskaan keskustan vaaliliittoihin?

Mielessäni on edelleen 50-luku, jolloin minut pakotettiin taksvärkkityöhön paikalliselle suurtilalliselle. Olin tuolloin vasta alle kymmenvuotias mäkitupalaisen poika, joka joutui jopa Suomen oloissa kokemaan orjatyön nöyryytyksen.

Toinen syy välttää silloista Maalaisliittoa on tässä päivässä. Kun viime kunnallisvaalien jälkeen sovittiin erinäisistä luottamustoimista Turun päättävissä elimissä, rikkoi keskustapuolue kaikki aiesopimukset jälkikäteen ja siitä kärsi eniten allekirjoittaneen valtuustoryhmä!

Erityisen kummallisena pidän kansanedustaja Ala-Nissilän käyttäytymistä: kohtasimme sentään kadulla ja tervehdimme, mutta mistään keskiryhmien kokouksesta hän ei vaivautunut minulle mainitsemaan.

Silti minusta ja ryhmästäni kuuluu puhetta riittäneen.

Olavi Mäenpää
kaupunginvaltuutettu (kr)
Turku