Helikopterirahat
työllisyyden hoitoon

Armeijan hankinnoilla ei ole määrää ei mittaa. Joka päivä saamme lukea mitä uusia hankintoja armeija on taas keksinyt. Milloin ne ovat Horneteja, milloin helikoptereita, milloin mitäkin vempaimia ja aina puhutaan miljardeista niiden hintana.

Sen jälkeen kun puolustusministereiksi on valittu naisia ovat kenraalit käyttäneet härskisti hyväkseen sitä tietämättömyyttä, joka naisilla on sotilasasioissa. Kenraaleilla on kiire ajaa kalliita hankintoja läpi nyt, kun siihen vielä on tilaisuus, eihän tiedä koska tulee uusi puolustusministeri ja hän saattaa ymmärtää sotaväen asioista enemmän.

Olen ihmetellyt sitä intoa, joka nyt on armeijan hankintoja kohtaan. Mielestäni olot Suomen rajoilla ovat niin vakaat, ettei olisi tarvetta aseistuksen mammuttimaiseen lisäämiseen.

Suomi tarvitsee armeijansa, mutta kohtuullisuus kannattaisi hankinnoissa, vallankin kun maamme velkataakka on sitä luokkaa, että joudutaan tinkimään ihmisten perustarpeista kuten sosiaali- ja sairaanhoidosta. Työttömyydenhoito tarvitsisi nekin varat, jotka nyt suunnitellaan helikoptereihin.

Kusti