Klimscheffskijn herätys?

Pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Simo Klimscheffskij kirjoitti (TS 4.1.), että kaupunginsairaalan päivystyspoliklinikalla oli ollut kohtuuttoman pitkä jono ja niinpä hän oli kääntynyt parin virkamiehen puoleen ja vaatinut toimenpiteitä, että moisia jonoja ei synny.

Hyvä, että käännyitte, mutta eikö olisi ensin pitänyt kääntyä kokoomuksen valtuustoryhmän ja puheenjohtaja Sauli Niinistön puoleen? Hehän ovat systemaattisesti, Klimscheffskij mukaan lukien, olleet leikkaamassa terveys- ja sosiaalipuolen määrärahoja, jarruttamassa uusien terveyspuolen virkojen perustamisia, katkomassa määräaikaisia työsuhteita ja kaikin tavoin tukemassa vähävaraisilta ulottumattomissa olevaa yksityistä terveyspalvelua. Kun lukee Klimscheffskijn jutun, tulee vääjäämättä mieleen takavuosien termi apua, ottakaa varas kiinni.

Kyllä homman nimi on niin valtuutettu Klimscheffskij, että omia tekoja joutuu joskus katsomaan silmästä silmään ja mikä sopisikaan esim. teille paremmin kuin katsoa sitä kerrankin jonon hänniltä. Tavallinen piireihin kuulumaton tekee sitä harva se päivä.

T. Hurme