Miksi?

Eduskunnan äänestystaulu on tällainen: Jaa, Ei, Tyhjiä, Poissa.

Tämä kyllä sopisi 200 kansanedustajalle: Kyllä, Ei = koskaan paikalla, Tyhjiä / Tyhmiä = pää tyhjänä, Poissa = aina poissa.

Kyllä: Kaikki 200 edustajaa ovat paikalla eduskunnan avajaisistunnossa. Onhan silloin siellä: presidentti, lehdistön ja television kuvaajat, ym. edustajat, sopulit.

Tämä olisi sopiva (Jaa on ruotsia): Kyllä (on suomea), Ei, Tyhjiä, Poissa.

Jaa - jakaa = teon sana: Esim: Posti jakaa lehdet, - jaa omena jokaiselle, - jaa liput kaikille, - jaa nämä niin että riittää jokaiselle.

Varoitus äänestäjille. Älkää valitko tällaista henkilöä eduskuntaan: jolla on jo monta muuta virkaa ja sivutointa. Melkein jokaisella on, siksi he eivät ehdi hoitaa mitään vaan tarvitsevat avustajan.

Nytkin eduskunnassa istuu henkilöitä, jotka sivutoimenaan hoitavat: Alkon, VR:n, pankin tai virastojen asioita. On kaupunginjohtajaa, kunnanjohtajaa, ym. virkamiehiä ja -naisia.

Millä he ehtivät tehdä edustajan töitä, kun pitää siinä sivussa hoitaa vielä lapsetkin, kuten Janina ja eräs isä. Kun pitäisi äänestää jostakin asiasta, vauvat saattavat juuri ratkaisevalla hetkellä tarvita maitoa tai vaipan vaihtoa.

Ja se kansanedustajan palkka, noin 14000 mk kuukaudessa, on niin pieni, ettei se riitä edes kansanedustajan vaatteisiin. EU-edustaja Kirsi Pihalla ei ole varaa ostaa edes hametta, on mini. Vas.edustaja Claes Andersson on köyhä. Sama ryppyinen puku aina päällä, takista puuttuu kaksi nappia.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestäkää minua. Olen tyhmä, en kuulu järjestöihin, ei ole sivuvirkoja, ei ole pieniä lapsia.

Sitoutumaton
Kaija Tietäväinen
No 000
Puhun suomea
samma på svenska