Joulukaupunki kaipaa köynnöksiä

Joulunpyhät alkavat olla ohi, joten voin jouluiloa rikkomatta tuoda esiin minun ja monen muun mielipiteet Joulukaupunki-Turun esillepanosta.

Yliopistonkadun jouluvalot ovat ankeat. Ankeutta lisäävät johtomöykyt, jotka on koottu valorivistöjen päihin. Ne lienee mahdollista poistaa tai ainakin peittää esim. vihreillä köynnöksillä, jotka lisäisivät jouluista tunnelmaa kadulla, sillä mielestäni liikkeidenkin jouluikkunat olivat mielikuvituksettomia, eikä köynnöksiä tms. värikästä ja jouluista näkynyt tarpeeksi.

Valaistuksen pitäisi mielestäni ulottua yli torin, jolloin torin ilme myös kohenisi. Nythän tori muistutti markkinatoria, jolla huudettiin suureen ääneen kammottavalla, lepattavilla muoveilla ja jättinäytöllä varustetulla esiintymislavalla. Kuka haluaa nähdä ja kuulla tuotemainoksia ja kovaäänistä musiikkia myös torilla asioidessaan! Missä on joulun rauhalliseen tunnelmaan virittävä lavastus?

Lisää valaistusta - esim. lyhtyjä - torille, ja kojuihin yhtenäisen väriset jouluiset irtokatokset. Kuusi torilla on tyylikäs, mutta se yksin ei riitä, jos ympärillä on krääsää ja meteliä. Eivätkö myös torimyyjät voisi pukeutua jouluisesti?

Mielestäni Turun pitää ajatella ensin turkulaisten tarpeita, eikä turisteja, mutta jos me niitä tänne kaipaamme, täytyy meidän tehdä suunnanmuutos. Miksi turistit kansoittavat joulun aikaan Lapin? He hakevat aitoutta ja joulun tunnelmaa. Siihen meilläkin on mahdollisuuksia, sillä meillä on kaunis vanha kaupunki.

Virtaska