Kännykät
soivat joulurauhaa

TS/Jonny Hoilmén<br />Kännyköiden pirinä voi pilata joulurahan julistuksen tunnelman. Kirjoittajan tunnnelman pilasi naapurin kova&aum l;äninen kännykkäkeskustelu
TS/Jonny Hoilmén
Kännyköiden pirinä voi pilata joulurahan julistuksen tunnelman. Kirjoittajan tunnnelman pilasi naapurin kova&aum l;äninen kännykkäkeskustelu

Turussa syntyneenä, mutta tällä hetkellä muulla paikkakunnalla asuvana, olen pyrkinyt vaalimaan erästä joulun viettooni kuuluvaa perinnettä. Joulurauhan julistuksen kuunteleminen paikan päällä on mielestäni eräs jouluni juhlallisimmista tapahtumista.

Tänä vuonna tunnelmani pilasi täysin vieressäni seissyt nuorehko naishenkilö. Hänelle tuli tarve soittaa isälleen juuri silloin, kun paikalla ollut yleisö alkoi veisata virttä Jumala ompi linnamme.

Koska aika moni yleisön joukosta osasi laulaa virren, kiitos sanoja jaelleiden henkilöiden, niin ei neitokainen oikein tahtonut kuulla isänsä ääntä puhelimestaan. Piti hieman korottaa samalla omaakin puhetta. Vaikka naisen seurassa ollut toinen samanikäinen nainen kehotti kyseistä isän kultaa sulkemaan kännykkänsä, niin eipä se tehonnut.

Edellämainitsemani neitokainen ei ollut ainoa ''kännykkäterroristi. Ystäväni kertoi kuulleensa joulurauhan tekstiä luettaessa kännykän soivan myös televisiolähetyksessä taustaäänenä.

Minusta kyseessä oleva jouluaaton televisioitava tilaisuus pitäisi säilyttää edelleenkin arvokkaana ja hartaana. Siihen ei kännykän käyttö kuulu.

Antti Kanerva
Pori