Rakas kansanedustaja

Työeläkkeeni nettosumma oli tänä vuonna 3914,59 markkaa kuukaudessa, johon eläkelaitoksen ilmoituksen mukaan tulee ensi vuoden alusta korotusta 64,92 markkaa. Mutta kun kansaneläkkeen pohjaosaa vähennetään ensi vuonna jälleen, on tuloksena näitten tietojen perusteella se, että eläkkeeni on yhdeksän markkaa kuukaudessa pienempi kuin ennen.

Rakas edustajani (TS 21.12), en millään laskutoimituksella voi tulla muuhun tulokseen kuin, että kyllä tässä ihan selvästi otetaan köyhältä pois, vaikka elämisen kustannukset jatkuvasti nousevat.

Eihän se kansaneläkkeen pohjaosan lopettaminen isoissa eläkkeissä mitään merkitse, mutta huonontaa rajusti 4000-5000 markan eläkkeellä olevien toimeentuloa. Olisi luullut ainakin vasemmiston edustajien yrittäneen estää tällaista köyhiltä pois ottamista, mutta en ole huomannut mitään siihen viittaavaa.

Opintotukien, asumistukien tai muiden tukien parannukset tai korkojen alennukset eivät yhtään korjaa eläkeläisten asemaa, koska he eivät yleensä ole näihin tukiin oikeutettuja.

Ei kansanedustajan pitkässä pakinassa paljon eläkeläisiä muisteltu. Ei siitä selvinnyt edes se, milloin se kauan luvattu sairausvakuutusmaksun vähennys tulee voimaan ja paljonko se loppujen lopuksi eläkkeihin vaikuttaa.

Ei aihetta kiitokseen