Demarit eivät poukkoile

Turun kaupunginvaltuuston talousarvion käsittelyssä päätimme varata 70 milj. mk työllisyyden hoitoon. Sdp:n valtuustoryhmä teki aloitteen, että osa työllisyysmäärärahoista varattaisiin Turun seudun työttömien ruokalatoiminnan jatkamisen turvaamiseksi. Me emme olleet vasemmistoliiton esityksen takana ylimääräisen määrärahan ottamisesta talousarvioon (TS 12.12.).

Koska työllisyyslaki muuttuu vuoden 1998 alussa ja nykyinen työllistämispalvelu loppuu pitää erilaiset työllistämismahdollisuudet sovittaa yhteen, jotta syntyisi mahdollisimman hyvä ja toimiva kokonaisuus.

Ensimmäinen valtuustovuosi on kohdaltani takanapäin ja kyllä olo on välillä ollut kuin Liisalla Ihmemaassa. Valtuutetut tekevät yllättäviä esityksiä, joihin ei saada kannatusta edes omasta ryhmästä ja joilla ei ole minkäänlaisia läpimenomahdollisuuksia. Jotkut käyttävät puolen tunnin puheenvuoroja vain todistaakseen olevansa edellisen puhujan kanssa samaa mieltä.

Demarien paljon parjattu ryhmäkuri tuntuu toimivalta. Omassa ryhmässämme kuulemme eri alojen asiantuntijoita ja käymme hyvinkin kiivaita keskusteluja, jonka perusteella kantamme muodostuu.

Mutta emme enää valtuustossa lähde tehtailemaan sellaisia esityksiä, joiden taakse ei edes oma ryhmä asetu, jonka taloudellisista vaikutuksista ei ole mitään tietoa ja joilla ei ole minkäänlaisia läpimenomahdollisuuksia.

Christina Tuominen
Kaupunginvaltuutettu Sdp