Voimistelijoilla oli kunnon telineet Hansatorilla

Herra K.O. Salminen, Hansatorin voimistelutapahtumasta antamanne varsin positiivinen lausunto (TS 25.11.) lämmittää suuresti meitä järjestäjiä Turun Urheiluliiton voimisteluväkeä. Olemme saaneet todella paljon muiltakin tahoilta kiitosta kilpailujen viemisestä poikkeukselliseen paikkaan. Meillä urheiluliittolaisilla on hyvä mieli, koska ideamme viedä voimistelukilpailu sinne, missä yleisöä on, onnistui kiitettävästi.

Olemme kansanne samaa mieltä siitä, että taustahäly häiritsi kuulutusta ja siten vei osan hyvän kuuluttajan sanomasta. Hansatorin akustiikka ei liene niitä parhaita.

Tähän asti kirjoituksenne oli aivan OK. Suoritusvälineitten arvostelun kohdalla tuli esiin asiantuntemattomuutenne. Hevonen, nojapuut ja rekki, joilla Hansatorilla voimisteltiin, olivat maailmankuulujen telinevalmistajien saksalaisen Spiethin ja jugoslavialaisen Elanin valmisteita kansainväliset nykyvaatimukset täyttäviä kilpailutelineitä. Hevosen nahka hieman kovasta käytöstä tosin kuluneen näköinen, mutta siitä huolimatta millilleen mitat täyttävä ja käyttökelpoinen.

Koska ymmärrettävistä syistä johtuen Hansatorin lattiaan ei voitu asentaa rekin kiinnityskappaleita oli meidän suunniteltava teline, jonka varassa rekki pysyi paikoillaan n. 1200 kg:n lisäpainojen avulla. Teline osoittautui hyvin käyttökelpoiseksi, josta johtuen muutamat seurat ovat pyytäneet meiltä em. telineen piirustuksia.

Tuntuukin siltä, että kirjoittelunne on tarkoituksen mukaista jatkopanettelua Pentti Lipposen urheilusivuilla aiheesta moittimia turkulaisten käytössä oleville alastulomatoille. Voimme taata Teille, että telineet ovat nuorempia kuin uusi Hansatori.

Ystävyydellä
Raimo Heinonen