Petreliuksen uimahallia ei saa sulkea

Petreliuksen uimahallia käyttävät Vasaramäen ala-asteen oppilaat koulun liikuntatunneilla ja useat heistä myös vapaa-aikoinaan. Samoin tekevät myös useiden muiden koulujen oppilaat sekä lähialueiden asukkaat; lisäksi allas on Turun reumayhdistyksen vesijumpparyhmän jatkuvassa käytössä.

Syitä uimahallin käyttöön ovat mm. altaan sopiva koko, veden riittävän korkea lämpötila ja ennen kaikkea sen sijainti. Ala-asteen oppilaat voivat kulkea sinne kävellen liikuntatuntien aikana minkä lisäksi uimahalli on lapsille turvallinen ja terveellinen paikka viettää koulupäivän jälkeistä vapaa-aikaa ennen vanhempien töistä kotiintuloa.

Ennen Petreliuksen uimahallin toiminnan mahdollista lakkauttamispäätöstä lienee syytä selvittää siitä Turun kaupungille aiheutuvat kokonaiskustannukset, mm. mitä maksaa koululaisten kuljettaminen muihin uimahalleihin ja mitä kustannuksia siitä tulee tulevaisuudessa kaupungin terveystoimen maksettavaksi. Lisäksi tulee huomioida, ettei lähialueilla asuvilla käyttäjillä, varsinkaan lapsilla, ole mahdollisuutta siirtyä käyttämään muita uimahalleja.

Edellä selvitettyyn perustuen vastustamme jyrkästi Petreliuksen uimahallin toiminnan lakkauttamista.

Juha Kinnunen
johtokunnan puheenjohtaja
Vaskun vanhemmat - Vasaramäen
koulun vanhempainyhdistys ry.