Kiinteistöveroa
maksukyvyn mukaan

Kiinteistöveron peruste on verotusarvo, joten se kohdistuu voimakkaimmin niihin, joilla on veronmaksukykyä sanoo Tauno Hovirinta, vasemmistoliittolainen (TS 12.11.) En tiedä minkälaisia kiinteistöverotettavia tässä maassa on, olisiko liike-, vuokra- tms. kiinteistöllään tienaavia varakkaita omistajia.

Mutta pientalokiinteistön omistajiakin on suuri määrä. Kiinteistö tontteineen voi olla kokonaan velkarasitteinen, omistajat iäkkäitä, työttömiä, työ- tai kansaneläkeläisiä. Missä on se nimenomaan muka veronmaksukykyyn perustuva kiinteistövero, jota nyt jo valtiohallinnon tasolla peräti on otettu harkittavaksi, ja jolla maksattaa tuloveroalennukset, muttei tietenkään eläketuloveroa.

Kiinteistöverohan on nimenomaan se vero, jossa veronmaksukyvyllä ei ole mitään tekemistä, on vain summamutikassa pantu verotusarvo, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä!

Verotettakoon kohteita, joissa ylimääräraha liikkuu; pantakoon vaikka matkat verolle. Poistettakoon turhat tukiaiset ja avustukset, joita on jaeltu 80-luvulta alkaen ilman mitään kritiikkiä.

AR, Turku