Risteilyjä Turusta Riikaan

Lehtikuva<br />Latvian pääkaupunki Riika sopisi kirjoittajan mielestä hyvin Turusta tehtävien risteilyjen päätep isteeksi.
Lehtikuva
Latvian pääkaupunki Riika sopisi kirjoittajan mielestä hyvin Turusta tehtävien risteilyjen päätep isteeksi.

Nyt kun laivayhtiot ja maan hallituskin ovat huolissaan laivojen tax-free -myynnin lakkaamisesta vuoden 1999 alussa haluaisin tuoda laivayhtioille ja matkanjärjestäjille esiin ajatukseni uusista vaihtoehdoista. Nyt olisi nimittäin paikka siirtää katseet uusiin ilmansuuntiin, ja varsinkin Turusta käsin perinteisen ruotsinristeilyn erinomainen korvaaja olisi Latvian pääkaupunki Riika.

Riika on kaupunki, jolla on kokoa ja näköä, jossa on viehättävä vanhakaupunki ja jonne nousee jatkuvasti uusia ostospaikkoja. Se olisi myös hyvä vaihtoehto Tallinnalle, kun suunnataan Via Balticaa pitkin Eurooppaan.

Varsinkin Turusta käsin Riika on oivallisen matkan päässä, vaikkei matka sinne taittuisikaan aivan niin ripeään kuin Tukholmaan. Olisi itse asiassa parempi, jos laivat seisoisivat päivän kohdesatamassa, aivan kuten Helsingin laivat Tukholmassa, eikä tarvitsisi viettää uuvuttavia tunteja kaupungilla koko päivää aikaa tappaen.

On muitakin kohteita kuin Tallinna ja kirpputorit; Riikassa on tyyliä.

Olli-Pekka Sysinoro