Kuluttajalla oikeus tietää
mistä ruoka on peräisin

Aki Luotosen kirjoitus salmonella-lihasta (TS 18.11.) ei ihmetyttänyt minua yhtään. Syöttämällä lihaa kasvissyöjämärehtijöille saadaan hulluja lehmiä. Pitämällä eläimiä ala-arvoisissa, ahtaissa tiloissa läpi elämän saadaan aikaan sairasta, stressaantunutta lihaa.

Eikö olisi jo aika herätä! Kenenkään ei ole pakko syödä tuota lihaa. Me kuluttajat voimme ja meidän kuuluukin vaatia terveellistä ruokaa. Vapaana elävien, hyvää hoitoa ja oikeaa ruokaa saavien luomueläinten liha ei ole saastunutta.

Onko muuten ylipäänsä syötävä lihaa kun siitä vain sairastuu?

Eläinten kohtelu (muistatteko EU:n eläinkuljetukset) ihmisten rakentamissa tuotantolaitoksissa voi olla julmaa ja epäeettistä. Kuluttajan tulee saada tietää mistä ja mitä hänen ruokansa on, jotta hän voi valita mitä haluaa syödä ja mitä siis rahoillaan tukea.

Vaaditaan, ellei luomua niin edes suomalaista lihaa, vaikka onhan suomalaisista possujuhlistakin sairastuttu. Me siihen EU:hun kuulumme ja me kuluttajat sen päätämme mitä syömme.

7 vuotta kasvissyöjänä