Opintotukeako?

Tämän syksyn opintotukisekoilut eivät anna aihetta tuki-sanan käyttöön. Kelan tietokonetunarointi on opiskelun estämistä!

Onnellisia ne, jotka ovat jääneet suosiolla sossun luukulle yrittämättäkään mihinkään opinahjoon. Sossusta saa toimeentulotukea pikana, kun et ole opiskelija, muuten jono on kaksi, kolme kuukautta.

Valtio painostaa alle 25-vuotiaita opiskelemaan, mutta mistä rahoitus? Lainan saamiseenkin tarvitaan tukipäätös.

Työttömillä ja pienituloisilla nuoren vanhemmilla on pärjäämistä oman elämänsä kanssa eli eivät kaikki vanhemmat pysty auttamaan, eikä serkuilta ja kumminkaimoilta voi mennä pyytämään tuhansien markkojen vippiä määrättömäksi ajaksi. Onko nyt niin, että köyhät pois koulutuksesta? Ruoka, asunto, opiskeluvälineet, kaikesta on maksettava. Mistä rahat?

Mitä tästä sekoilusta onkaan mahtanut seurata? Moniko on keskeyttänyt opiskelunsa, nollannut elämänsä, entä mielenterveydelliset seikat? Tilastonikkarit töihin!

Ihmeellistä, etteivät tietokonepiuhat ole umpisolmussa, kun meikäläinen on antava osapuoli valtiolle. Aina on laskut maksussa ajallaan korkojen kanssa. En ole katkera, mutta kuitenkin...

Opiskelijan äiti