Säästetään turhista menoista

Viime aikoina on käynyt selville, että Turun kaupungin talous on pahasti tappiolla. Siihen tuntuu löytyvän moniakin syitä, kuten esimerkiksi valtion antamien tukien reilu vähentäminen.

Tiettävästi Turku ei kuitenkaan korota kunnallisveroprosenttiaan, joten leikkauksin otetaan sieltä ja täältä.

Yksi pahimpia korotuksia on kiinteistöveron korotus, mikä merkitsee, että asuminen tulee entistä kalliimmaksi. Jopa vähäosaisten kansalaisten.

Kaupunki meinaa irtisanoa henkilöstöään ja osan lomauttaa säästösyistä. Niinkuin ei olisi jo ennestään työttömiä aivan tarpeeksi täällä Turussakin? Työttömiltä ei paljon kerry kunnallisveroa kaupungille.

Nyt olisikin syytä peruuttaa kaikenmaailman kävelykatusuunnitelmat, sillä rahaa ei ole sellaisiin. Kyllä niitä katuja riittää käveltäväksi aivan tarpeeksi. Samoin on uusien parkkiluolien laita. Kun entisiinkään parkkitaloihin ei riitä tarpeeksi autoja ei tarvita uusiakaan. Lieneekö parkkitaksat liian korkeita? Puutorin alla olevan parkkiluokan käyttöasteen kerrotaan olevan vain 20-30 prosenttia! Siis aika heikko kannattavuus ja miten mahtaa olla sen Eskelinkadun parkkitalon tilanne nyt? Kenelle lankeavat mahdolliset tappiot.

Erkki Jokilehto