Hävettikö
yhtään

Jokin aika sitten menin ihanalle suutarilleni erään tavaratalon alakertaan. Viereeni istui nuori nainen. Sen jälkeen tuli samanlainen mummeli kuin itsekin olen. Aikansa seistyään tämä herttainen mummeli kysyi nuorelta naiselta, olisitko kiltti ja päästäisit minut istumaan, en jaksa seistä. Mainittakoon, että minun kenkäni olivat laitettavana ja tämän nuoren naisen toinen saapas oli paikattavana. Tähän nuori nainen, en voi seistä, kun on vaan yksi saapas!?

Tässä vaiheessa huomasin, että rouvalla oli keppi. Minulla nousi kylmät väreet. Sanoin, että rouva on hyvä ja tulee tänne istumaan, voin aivan hyvin seistä, olin sukkasillani.

Häpesin nuoren naisen puolesta. Itse olen kasvattanut kolme lasta ja olen seitsemälle lastenlapselleni kohteliaisuutta jakanut. En luullut tuollaista epäkohteliaisuutta olevan. Yleensä näen herttaisia nuoria naisia ympärilläni.

Sain kenkäni ja lähdin. Rouva kiitti minua kohteliaasti. En tiedä, pyysikö tämä nuori nainen edes anteeksi? - Tuskin. Häpesin hänen puolestaan.

Anja-mummeli