Mitä olisi kuntien
kansalaistyö

Nyt ollaan muuttamassa sosiaalietuuksia, jotka ruokkivat työttömyyttä (eikö työttömiä). Jos työttömyysraha lopetetaan, lisääkö se työpaikkoja? Miten?

Arkkipiispa pelkää työttömyyttä seuraavan syrjäytymisen jakavan kansan kahtia.

Minä taas pelkään sitä, kun kaikilla työikäisillä on oikeus (pakko?) hankkia vähimmäistoimeentulo ansiotyöllä, pohjana 3500 markkaa. Siitä se syntyisi syrjäytyneiden kansakunta. Likaisinta, raskainta ja vähiten arvostettua työtä Suomessa tekisivät tunnolliset naiset vielä pienemmällä palkalla kuin nykyään. Maailmalla jo tiedetään, että Suomessa sen työn, jonka muualla tekee alipalkattu siirtotyöläinen, tekee täällä nainen.

Pelkään sitäkin, että esimerkiksi akateeminen opettajanainen pestessään vessanpyttyjä vanhainkodissa 3500 markan kuukausipalkalla menettäisi loputkin itsetunnostaan. Luulen, että hän tuntisi itsensä enemmän alistetuksi ja maahan lyödyksi kuin hihkuisi onnesta saadessaan tehdä työtä.

Ja mitähän on se kunnan järjestämä kansalaistyö, jota nyt ei ole olemassa, mutta sitten yhtäkkiä jostain ilmestyy?

Onko se meidän naisten kanslistin paikat, vaiko perushoitajan, vai keneltä kunnan isopalkkaiselta menee paikka alta. Kunta kun irtisanoo kanslistin, niin saa kaksi halpatyöläistä tilalle.

Kansalaispalkka kyllä ja
velvoitetyöstä kunnon palkka