Suomen opiskelijat
eivät saa tehdä työtä

Kyllä systeemissä on nyt jokin pahasti vialla, kun Suomen kansalaisten on rahamielessä parempi olla työttömiä kuin työtä tekeviä opiskelijoita.

Minua raivostuttaa se, että valtion varoilla elävä, sohvalla makaava saamaton ihminen tienaa enemmän rahaa kuussa kuin minä. Olenhan sentään kolmatta vuotta yliopistossa ahkerasti opiskeleva nuori ihminen ja osa Suomen tulevaisuutta. Kyllähän valtion kannattaisi paremmin investoida minuun kuin television ääressä istuvaan laiskuriin.

Miksi ihmeessä meitä opiskelijoita rangaistaan siitä, että teemme sivutöitä opintojen ohella? Ei 1540 markan opintotuella nykyään enää pärjää, ei ainakaan kun siitä otetaan 10 prosenttia heti pois. Ensinnäkin on maksettava 1200-2000 markan vuokra, ja jos sattuu asumaan työtä tekevän poikaystävänsä kanssa, ei valtiolta heru penniäkään asumistukea. Ja onhan opiskelijoidenkin syötävä.

Ennen vanhaan opiskelijoiden tuloja ei verotettu. Nykyään meidän täytyy maksaa 25 prosenttia palkastamme Suomen valtiolle jos tienaamme keskimäärin 1500 mk kuussa. Ja yli 2000 mk kuussa emme saa missään nimessä tienata, silloin jäämme ilman opintotukea.

Asia on aivan selvä. Työtä ei opiskelijana kannata tehdä, ja täten meitä pakotetaan ottamaan lainaa. Ajatelkaa nyt vähän arvoisat valtiomiehet miten te Suomen tulevaisuutta kohtelette!

Köyhä lukutoukka