Turun lentoaseman maisemiin
uusi liike-elämän keskus?

Tulevaisuuden visiot, kotikaupunkimme Turun menestyminen myös 2000-luvulla, ovat jatkuvasti päivän puheenaiheina. Suunnitelmia on tehty muun muassa Hirvensalon saaren asuttamiseksi, jokivarren laivankylkitalot jne. Turku tarvitsee lisää hyviä veronmaksajia kehittyäkseen yhä kovenevassa kilpailussa.

Mutta; meillä tulee olla myös valmiudet erityisesti suuryrityksien tarpeisiin. Olemme toistaiseksi pystyneet vastaamaan haasteisiin sillä onhan meillä WTC, Bio-City ja keskustan tyhjät liiketilatkin on saatu jo täyttymään.

Mikä on marssijärjestys, kun kansainväliset suuryritykset esittävät kiinnostuksensa kotikaupunkiamme kohtaan?

Eräs visio onkin perustaa kokonaan uusi Alue-City, josta löytyisi palvelut teollisuuden, liike-elämän, turismin ja logistiikan aloille. Lisäksi valmiudet hotelli- ja majoituspalveluille, eikä erillinen maaliikennekeskusajattelukaan ole pois suljettua.

Katse suuntautuu väistämättä Turun lentokentän maastoihin, Urusvuoren ja Pomponrahkan välimaastoon.

Turun ohitustiehanke on valmis. Satamaliikenteen ohjaus pois keskustasta on välttämättömyys. Yhdysliikenne VR:n, maantieliikenteen ja Ilmailulaitoksen kanssa on saatava joustavaksi, sillä se tuo veromarkkoja kaupunkiimme, kun esimerkiksi ulkomaanmatkat lähtevätkin Turusta eikä tarvitse matkustaa Helsinkiin asti.

Arvoisat päättäjät, mietintämyssy päähän ja pistäytykää porukalla lentoaseman hiekka- ja soraharjuille. Toteatte, että rakennusolosuhteet ovat ihanteelliset, tieverkko valmis, matkaa keskustaan vain seitsemän kilometriä.

Markku Sällylä