Ei mallia Amerikasta

Pari vuotta sitten Suomen johto oli rähmällään Neuvostoliiton edessä, nyt Suomen kansa rähmällään Amerikan Yhdysvaltojen edessä. Minkälaista kritiikkiä, missä arvosteltaisiin USA:n ihmisoikeuksia tai vastaavaa, ei näy.

Dokumentteja vankiloista ja abortinvastaisista liikkeistä kyllä esitetään, mutta kertovatko ne koko totuutta USA:sta. Ei todellakaan. Amerikkalaiset elävät itse aiheutun pelon vallassa. Amerikassa vankimäära kasvaa nopeammin kuin työttömyysprosentti ja syrjäytyminen on todellinen ongelma. Ongelmat, joista täällä puhutaan vasta korulausseissa, ovat siellä ryöstäytyneet käsistä. USA on viimeisiä paikkoja, joista pitäisi ottaa mallia.

Minusta Suomessa pitäisi yrittää keksiä omia ratkaisuja omiin ongelmiin, eikä katsoa mitä muut ovat tekemässä. En tarkoita, etteikö toisten hyviä ideoita kannattaisi matkia, tai toisten mokista pitäisi ottaa opiksi. Kuitenkin meidän ongelmamme ovat meidän omia, joten ratkaisuidenkin pitäisi olla omia.

Amerikan Yhdysvallat ei ole paratiisi eikä todellakaan mikään malliyhteiskunta, eikä meidän koskaan tulisi niin ajatella.

Ei vasemmistolainen