Sympatiaa poliisille

Poliisien siunaustilaisuus, jonka me suomalaiset saimme nähdä televisiosta 3.11., oli vaikuttava tapahtuma. Se osoitti sen, että suuri osa suomalaisia arvostaa poliisin työtä edelleenkin. Surmansa saaneet poliisit saivat tunteet herkistymään kenellä tahansa ympäri laajan Suomenmaan.

Radio ja televisio suoriutuivat suuresta surujuhlasta hienosti ja ammattitaidolla. Televisio noudatti omaisten pyyntöä eikä näyttänyt lähiomaisten seppeleiden laskua arkkujen viereen.

Tv-toimittajat Eeva Polttila ja Hannu Lehtilä suorittivat osuustensa hyvin hillitysti. Radio oli osannut laittaa erinomaisen hyvän selostajan, Matti Haran. Tunteikas ja vaikuttava selostus kerta kaikkiaan.

Suuri suru poliisikunnassa jatkuu jonkin aikaa ja etenkin kuolleitten poliisien lähimpien työkavereitten keskuudessa puhumattakaan omaisten surusta.

Kuitenkin poliisien työn on jatkuttava rikollisuuden estämiseksi meidän kaikkien turvallisuuden takeeksi. Määrärahoja lisävirkojen palkkaamiseen pitää löytyä. Rajojen avauduttua entistä enempi (EU:n takia) rikollisia tulee ulkomailta helpommin Suomeen väärillä passeilla.

Erkki Jokilehto