Hyvä tanssiorkesteri
riittää vetonaulaksi

On varmaan paljon tanssia harrastavia, jotka ovat asiasta samaa mieltä kuin tällä palstalla kirjoittaneet eli tanssien lipunhinnat ovat liian korkeat.

Tanssiminen on terveellistä liikuntaa ja erinomainen tapa sosiaaliseen kontaktiin. On esimerkiksi työttömiä, joilla ei ole muita harrastuksia kuin tanssiminen.

Olen jo jonkin aikaan seurannut lippujen hintoja ja ne ovat nousseet pikkuhiljaa. Nykyisin alkaa 60 ja 70 mk olla vakio tanssien lipunhinta, ja se on aivan liikaa.

Kun kansa haluaa vaan tanssia, niin silloin yleiset tanssit olisivat paras paikka. Ne, jotka menevät tanssimaan eivät välttämättä kaipaa jotain artistia, joka laulaa vajaa kaksi tuntia ja ottaa tietysti oman osansa palkkioista. Riittää, kun on orkesteri, joka soittaa hyvää tanssittavaa musiikkia ja monasti orkesterissa on myös hyvä laulaja omasta takaa.

Mikä muuten on aiheuttanut tanssien lipunhinnan nousun? Kansalaisten palkat tuskin ovat nousseet. Onko syynä artistien ja orkesterien nousseet palkkiot vai tanssienjärjestäjien korvaukset.

Ei ole montaa vuotta siitä, kun kotimaisilla orkestereilla ei ollut keikkoja vaan ulkolaiset hoitivat homman paljon halvemmalla. Median toitotus, miten hyvin Suomella menee, on saanut yhden jos toisenkin uskomaan siihen ja hinnoittamaan itsensä pihalle. Jokaisen tanssien järjestäjien pitäisi hakea oma liikeidea ja kohderyhmä, johon vaikuttaa, mutta lipunhinnat kuriin.

Tanssista tykkäävä