Oikeuslaitos ajaa
raiskaajan etuja

Luin järkyttyneenä ja vihaisena uutisen siitä kuinka Rovaniemen hovioikeus kohtelee raiskaajia. Päätös antaa hyvän kuvan oikeuslaitoksen moraalista ja inhimillisyydestä. Ei siellä sellaisia käsitteitä tunneta.

Kun miehet ovat tekemässä lakeja ja soveltamassa niitä käytäntöön, tulos on tämä. Hovioikeus osoittaa päätöksellään tukevansa raiskaajia ja yllyttää muitakin sairaita miehiä samaan. Ja raiskaajat yleensä aina uusivat tekonsa.

Päätös osoittaa, ettei naisella ole oikeutta ruumiinsa tai kotinsa koskemattomuuteen. Rovaniemen hovioikeuden mukaan naisen raiskaaminen tai hänen asuntoonsa tunkeutuminen ei ole vakava rikos. Kukaan ei varmaan usko enää, että Suomi olisi oikeusvaltio.

Harmi, ettei miehiä voi raiskata, kun he eivät muuten tajua miten pahasta rikoksesta on kyse. Raiskauksessa ei koskaan ole mitään lieventäviä asianhaaroja. Se on aina vakava rikos ihmisyyttä ja henkilökohtaista koskemattomuutta kohtaan. Raiskauksen arvet eivät parane koskaan. Viha miehiä kohtaan ehkä menee joskus ohi.

Minusta tällaisesta epäoikeudenmukaisuudesta pitäisi valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Toisaalta jos sielläkin on päättäjinä miehiä, niin turha odottaakaan oikeudenmukaista ja ihmisarvoista kohtelua.

Ei raiskaajia ehdonalaiselle