Koiranomistajat
unohtavat vastuunsa

Otsikolla Koiravero säilytettävä (TS 13.10.) kirjoittanut osui aivan oikeaan. Lieto on hyvä esimerkki haitoista, minkä veronpoisto aiheutti. Koirien määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja omistajien välinpitämättömyys siisteydestä on selvästi lisääntynyt. Vika ei siis ole koirissa vaan omistajat ovat unohtaneet vastuunsa koiran hoidosta.

Varsinkin kevättalvella, kun jalankulkuväylien reunojen lumivallit alkavat sulaa, koiranomistajien korjattavat jätökset lilluvat inhottavina jalkakäytävillä. On lähes mahdotonta liikkua niin etteivät jätökset kulkeudu jalkineissa asuintiloihin.

Päivähoitajien mukana kulkevat lapset varsinkaan eivät säästy jätöksistä. Kerrostalojen pihoilla leikkivät ovat myös alttiina koirien jätöksissä epäillyille ehec-bakteereille. Eikä ole harvinaista että kesällä on annettu lemmikin vääntää kasansa keskelle jalkakäytävää. Poikkeuksiakin toki on, muutamia harvoja, jotka korjaavat koiransa jätökset.

Lieto on uhrannut koiranomistajien vaatimuksesta keskeiselle paikalle rakennettuun ulkoilualueeseen yli 60000 markkaa saadakseen pitää kulkuväylät puhtaina. Investointi on kuitenkin osoittautunut täysin turhaksi, aidattua aluetta ei käytetä.

Koiria ulkoilutetaan jopa vapaina jalkakäytävillä, lintujen ja jänisten suosimalla Keisvuoren eteläpuolella olevalla peltoalueella ja kunnantalon puistokumpareella.

Koirien hoidostakin osa tulee taloyhtiöissä toisten maksettavaksi, kun veden käyttö laskutetaan perheen henkilöluvun mukaan. Ei kai kukaan kuvittele, että koiraa voidaan pitää asuintiloissa ulkoilun jälkeen pesemättä. Pesu vie vettä josta kohtuudella pitäisi myös maksaa.

Ei koirien vihaaja