Mathieun konsertti
ei ollut fiasko

Ilona Kankaan arvostelu (TS 18.10.) Mireille Mathieun konsertista Elysée Areenalla oli huono. Jos Kankaalle jäi ikävä vaikutelma koko konsertista, niin minulle tuli ikävä tunne hänen arvostelustaan. Siitähän sai sellaisen kuvan kuin koko loistava konsertti olisi ollut täysi fiasko!

Miten hän voi verrata tyylikästä ja puhdasäänistä laulajatarta epäsiistin oloiseen ja kähisten korisevaan Bonnie Tyleriin? Ehkä Mireillen ääni ei enää yllä niin korkealle kuin muutamia vuosia sitten, mutta olen täysin eri mieltä Kankaan kanssa hänen äänensä kantavuudesta. Kantavuuttahan hänen äänessään juuri oli.

Onhan ymmärrettävää, että iän myötä ääni tummuu, syvenee, hieman käheytyy, ja että kirkkaus himmenee. Ja vaikka virheitäkin saattoi sattua kerran pari, niin miksemme voisi sallia virheitä ranskalaisen chansonin grand old ladylle, kuten Kangas häntä kutsui.

Olen varma, että Mireille Mathieun ihailijoille konsertti oli joka tapauksessa suurenmoinen elämys, ja että he antavat suloiselle suosikilleen anteeksi pienet lipsahdukset, jotka hukkuvat upeiden tulkintojen joukkoon.

Nina Kaunisto,
20-vuotias nykynuori