Jäynäkilpailu oli
teekkareiden huumoria

Turun Sanomissa oli lauantaina (18.10.) toimittaja Jussi Rantalan laatima, varsin negatiiviseen sävyyn kirjoitettu artikkeli Teekkareiden valtakunnallisesta jäynäkilpailusta. Olemme tuon pahennusta herättäneen Iltasanoma-lööpin tekijöitä, jolla voitimme Vuoden vapaavalintainen teekkarijäynä-palkinnon. Haluamme tuoda esille oman näkemyksemme toimintamme vakavuudesta ja vaikutuksesta Forssan kaupungin imagoon.

Olemme pahoillamme, jos toimintamme on haitannut Forssan kaupungin julkisuuskuvaa, jota emme kylläkään usko. Me olemme pahoillamme myös siitä, mihin sävyyn ja kuinka suurilla otsikoilla toimittajat asiasta kirjoittavat ja miten tämä kirjoittelu vaikuttaa yleiseen mielikuvaan Forssasta tai forssalaisista. Suomesta löytyy huonoa huumoria, hyvää huumoria ja teekkarihuumoria. Uskomme, että viimeksi mainittu on juuri sitä, mitä forssalaiset näkivät aamulla töihin kiiruhtaessaan. Tietääksemme forssalaiset suhtautuivat jäynäämme huumorintajulla ja ymmärtäväisesti.

Kyseistä lööppiä levitettiin varsin suppealle alueelle Forssan keskustassa, lähinnä kauppojen näyteikkunoihin. Sen verran fiktiivisen otsikon kuitenkin valitsimme, ettei sitä pitäisi purematta niellä. Tiettävästi kaupunki ei voi mennä konkurssiin. Koko jäynä oli käytännössä ohi puolilta päivin, jolloin kävimme omaehtoisesti kaupungintalolla sovittelemassa ja informoivassa kaupunginjohtoa.

Jos oma jäynämme edusti joidenkin mielestä sopimatonta huumoria, niin oli kilpailussa tarjolla muunlaistakin viihdykettä, kuten oululaisten teekkareiden teatterijäynä. Todistettavasti teatteriyleisöllä oli hauskaa, kun he joutuivat naamanvääntelyharjoituksiin ennen näytännön alkua. Valitettavasti tästäkään ei ollut mainintaa kyseisessä artikkelissa.

Lohdutuksena voimme sanoa, että jäynäkilpailut osuvat erittäin harvoin samalle paikkakunnalle kahta kertaa. Kaikesta huolimatta toivomme kaikille forssalaisille mukavaa syksyn jatkoa.

Wirkkulan Veikot: Timo Karhumäki, Tuukka Lahtinen, Laura Niinikoski, Kimmo Ollikka, Kai Perhola, Hannes Rauhala, Jukka Tamminen