Kuoleeko tanssilavakulttuuri
järjestäjien rahanahneuteen?

TS/Arto Takala<br />Tanssiminen on monesta mukava harrastus, mutta kirjoittajan mielestä siitä ilosta pitää maksaa liian paljon .
TS/Arto Takala
Tanssiminen on monesta mukava harrastus, mutta kirjoittajan mielestä siitä ilosta pitää maksaa liian paljon .

Minä ja muut Auran Nuortentalon tansseissa kävijät olemme närkästyneenä saaneet katsella, miten tanssilippujen hinnat ovat tänä syksynä nousseet käsittämättömän korkeiksi. Entinenkin 60 markan hinta tuntui hieman liian suurelta. Entä sitten nyt, kun lipusta saa pulittaa 70 mk!

Erittäin suuri osa Nuortentalon tanssijoista on nuoria ja monet tietysti opiskelijoita. On selvää, että opintotuen varassa kituuttavalla tai muuten pienituloisella ei ole varaa nykyisenhintaisiin lippuihin.

Monille tansseissa käynnistä on muodostunut rakas harrastus, jonka yhteydessä tapaa kavereita, joita muuten ei näe. Lisäksi Auran Nuortentalon tanssit ovat Turun ympäristössä ainoa paikka, jonne myös alle 18-vuotiaat, joihin itsekin kuulun, pääsevät viikonloppuisin irrottelemaan nimenomaan perinteisten lavatanssien merkeissä. Miksi siis tanssijärjestäjät haluavat riistää meiltä tämän ainoan mahdollisuuden käydä tanssimassa?

90-luvulla tanssilavakulttuuri on herännyt uuteen kukoistuskauteen ja nuoret ovat uudelleen löytäneet tämän hienon ja perinteisen huvittelumuodon. Auran Nuortentalolla on pitkät 30-vuotiset perinteet nuorten kohtauspaikkana ja suomalaisen lavakulttuurin vaalijana.

Minusta Auran tanssijärjestäjien kannattaisi vakavasti harkita lippujen hintojen alentamista tai edes jonkinlaisen opiskelija-alennuksen järjestämistä. Tuskinpa Auran Nuorisoseuran talous siihen kaatuisi, koska tanssijoiden määrä varmasti lisääntyisi. Nykyisellä menolla nuoret kaikkoavat Aurasta. Olen varma, että jos tanssilippujen hinnat saataisiin alhaisemmiksi, myös uusia nuoria uskaltautuisi paikalle.

En haluaisi luopua tansseissa käymisestä, mutta jos nykyinen suuntaus jatkuu, on pakko.

Katriina Jokinen