Ajetaan varovasti
Ylttistentiellä

Turun tiepiirin Raision työalue on toiminut kiitettävästi tämän lehden palstoilla tapahtuneen mielipiteiden vaihtomme jälkeen. Heti Arto Virran kirjoituksen (9.9.) jälkeen ilmestyi Ylttistentielle auto sepelikuorman kanssa levittäen kivitavaraa usean kilometrin matkalle; tosin valitettavasti itsekin pahimmat kuopat kiertäen, ettei niin pahasti täristäisi. Mutta, mutta - nuo onnettomat tunarit saivat alta aikayksikön singottua varomattomalla ajollaan lähes kaiken sepelin tienposkeen ja ojiin.

Onneksi seurasi vielä parempaa: lokakuun alkupäivinä tien kosteus oli ilmeisesti ihanteellinen lanaukselle, sillä nyt on lanattu ja höylätty sydämen kyllyydestä, ei jälkeäkään kiharoista ole jätetty. Työ on täyden kympin arvoinen.

Toivon vilpittömästi tien käyttäjien huomioivan tällä kertaa omalla ajotavallaan tehdyn työn, että saamme kaikki nauttia tärinättömästä ajosta edes jonkin aikaa. Edelleen toivon Rymättylän kunnan ottavan onkeensa Raision työalueen selvän vinkin aloittaa uudet neuvottelut Turun tiepiirin kanssa keinoista, joilla voisimme saada Ylttistentien vaikutusalueella asuville tienkäyttäjille perusparannetun ja päällystetyn tien.

Mainitun tien käyttäjiin eivät kuulu vain vaikutusalueella asuvat, vaan tietä käyttävät, erityisesti kesäaikaan, kymmenet ja taas kymmenet bussit ja muu raskaampi liikenne, sijaitsevathan niin Turun seurakuntien Kunstenniemen leiri- ja kurssikeskus kuin Naantalin kaupungin omistama Salorannan nuorisoleiri- ja virkistysalue Ylttistentien päässä.

Vastuu teiden kunnosta on, paitsi Tielaitoksen, myös meidän käyttäjien. Ajakaa varovasti, hirviäkin on runsaasti liikkeellä, myös päiväsaikaan.

Raija Wecksell