Töhrimiselle loppu

Olemme vihdoinkin saaneet Ilpoisten bussin päätepysäkille toivomamme uuden roskalaatikon, josta kaupungille kiitos!

Ehkä kuitenkin olisi ollut liikaa toivoa, että se olisi mahdollisimman kauan säilynyt töhrimättä, mutta eikö mitä, heti on tullut kirjoituksia.

Minua henkilökohtaisesti ihmetyttää töhertelevätkö nämä ilkivallan tekijät kotonaankin tussilla ja spraymaaleilla seiniin, huonekaluihin, oviin ja kenties kattoonkin sanoja ja kuvia? Ainakaan nämä julkisilla paikoilla komeilevat tylsien kuvioiden tai sanojen toistot eivät edistä mitään maailmanparannustavoitteita vaan osoittavat parhaimmillaankin paikalleen jämähtänyttä uhmaikää.

Töherryksiin kulutettujen maalimäärien hinnalla ja käytetyllä energialla voisi totisesti kehittää joitakin ymmärrettäviäkin harrastuksia. Spraymaalit ovat sitä paitsi varsin myrkyllisiä ja tölkit tyhjinäkin ongelmajätettä. Jo yksistään siitäkin syystä nämä tuotteet olisi syytä määrätä luvanvaraisiksi.

Miljoonilla, jotka yhteiskunnalta menevät seinien ja patsaitten puhdistuskustannuksiin, olisi varmaan parempaakin käyttöä. Rahoilla voisi vaikka palkata monta ärhäkkää vartijaa edes arvokkaimpia (provosoivimpia) kohteita vahtimaan.

Vanha vihainen nainen