Rentouttava
unissakävelijä

Ajellessamme kotiin uuden Pekko-elokuvan ennakkonäytöksestä havahduin. Oli rento mukava olotila. Jopa kropassakin. Ihan kuin hieronnan tai saunan jälkeen. Pääkin oli jotenkin oudon selkeä. Kummallista kun autonpenkissä tuntuu tältä. Silloin välähti. Pekko ja Unissakävelijä oli tempaissut mukaansa. Se vei kertakaikkiaan ajatukset täysin pois omista ympyröistä. Sen tapahtumiin antautui täysillä mukaan. Rentouduin.

Upea elokuva. Hauska ja silti syvällinen. Hymyileviä kiitoksia sateli niin nuorilta kuin vanhoilta. Timo Koivusalo on nero. Käsikirjoittaja, ohjaaja, näyttelijä, yrittäjä... ties mitä muuta. Satakuntalainen kultakimpale meidän spede kaurismäki.

Jos nyt ei lohkea apurahoja kärkipäästä, valtakunnanviihdyttäjän titteleitä, niin johan on ihme. Sitä paitsi Timon kautta Satakunta kuuluu ja näkyy jo nyt positiivisesti. Hetken päästä on Suomen vuoro näkyä Euroopassa. Ennen Hollywood Ulvilaan kuin Timo Brysseliin. Kiitos Timo elokuvanautinnosta joka on parhaasi toistaiseksi. Alleviivasin tuon toistaiseksi, sillä mitä onkaan vielä tulossa!

Jaritapani Koskinen