Herrat rötöstelevät, mutta tavallisen
ihmisen maksettava laskut kiltisti

Jos minä nyt jätän maksamatta erääntyvän opintolainavelkani korkoineen, karhutaan se summa minulta ulosmittausten ja muiden keinojen avulla. Joudun maksamaan vielä lisäksi yliaikakorot ja mahdolliset niskurointisakkomaksut.

Tai, jos jätän maksamatta auton veromaksun, pidätetään minulta oikeus käyttää autoani (=melkein läpipuhki ruostunut ylivanha auto, mutta joka on kuitenkin aivan välttämätön hankalan työmatkani takia) ja annetaan sakot päälle.

Jos minulla ei olisi tätä autoa en pääsisi töihin, ja sen myötä menettäisin työpaikkani ja loppuisivat ne ansiotuloni, jotka ovat tähän asti riittäneet juuri ja juuri.

Olen muutenkin henkilökohtaisen konkurssin partaalla, ansiotulojen lakattua olisin siellä totaalisesti. So what!

Sain lukea päivälehdestä, että jotkut pärjäävät tosi hyvin, vaikka ovat korviaan myöten ja ylikin veloissa.

Eli kun herrojen pankinjohtajien, toimitusjohtajien, kansanedustajien ja muiden niin sanottujen isokenkäisten olisi aika maksaa rötöstelyistään korvaukset, niin heidätpä armahdetaan, päästetään vapaaksi velvoitteistaan. Näin he jo huomenna voivat aloittaa uudet keinottelu- ja rötöstelytyönsä.

Kyllä nämä herrojen armahtamiset pistää tavallisen rehellisen työtätekevän ihmisen miettimään, millä keinoin pystyisi itse rötöstelemään edes sen verran, ettei tarvitsisi maksaa kalliita korkoja tai turhia veroja verojen päälle.

Mutta tällaisella tavallisella hoitotyötä tekevällä yksinhuoltajaäidillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa kiltisti kerääntyvät laskut, sillä täytyyhän lapsille jotain kautta näyttää rehellisyyden malli. Sillä onhan oman äidin keittämä kaurapuuro kuitenkin parempaa kuin jonkun toisen tekemä. Ja muuhun ruokaanhan ei minulla näiden laskujen maksun jälkeen ole varaa.

Tiina Puromies