Mitä maksaa

Minua on mietityttänyt, tuleeko tuleva terveyskeskusmaksu olemaan yleinen kaikki Turun terveyskeskukset kattava maksu, vai terveyskeskuskohtainen maksu?

Esimerkiksi jos käyn omassa terveyskeskuksessani, jossa ei oteta laboratoriokokeita, joudun käymään vielä toisessa terveyskeskuksessa kokeiden takia ja mahdollisesti myös kolmannessa, jos tarvitsen erikoislääkärin palveluja. Koostuuko näistä käynneistä vastaisuudessa yksi vai kolme maksua?

Entä muut maksut? Terveyskeskuksen erikoislääkäripalkkio on tähän asti ollut 100 mk/kertakäynti, säilyykö se silti edelleen samana lisäkustannuksista huolimatta?

Ihmettelen myöskin kun julkisuudessa painotetaan alle 15-vuotiaiden tässä vaiheessa jäävän maksun ulkopuolelle. Niin pitääkin jäädä. Koulupoliklinikkamaksu on jo toista vuotta ollut 100 mk/vuosi, joten eivät pikkukoululaiset tänäkään päivänä perusterveydenhuoltoa ilmaiseksi saa.

Onko siis vastaisuudessa esimerkiksi viisihenkisen perheen (vanhemmat ja kolme koululaista) perusterveydenhuolto Turussa 500 mk/vuosi vaiko paljon enemmän?

Sairasta