Työttömien ei pidä
tuntea alemmuutta

Koettakaa työttömät antaa mennä toisesta korvasta ulos mitä toisella kuulette sosiaaliturvan hyvän varassa elävistä työtä vieroksuvista työttömistä sanottavan. Antakaa päivittelijöille anteeksi, sillä he eivät tiedä tai eivät ole tietävinään mistä puhuvat.

Pitäähän hallitusherrojen jo pohjustaa, miksi ei työttömyys puolittunutkaan tällä hallituskaudella kuten he lupasivat. Onhan sitten hyvä sanoa, että työtä olisi ollut, vaan kun oli työtä vieroksuvia niin paljon.

Toinen asia, millä työttömät voivat lohduttaa huonoa omaatuntoaan on se, että muissakin osavaltioissamme (EU) on työtä vieroksuvia. Ja Suomessa sosiaaliturva on EU-maiden keskitasoa. Espanja on ehkä maa, jossa se on huonoin, ja siellä työttömyysprosenttikin on 20:n seutuvilla. Saksassa on yli 4 miljoonaa työtöntä, Englannissa noin 3 miljoonaa, jne.

Minun mielestäni Liisa kaikkein vakavimmin suhtautuu Suomen työttömyyteen. Toiset jahkaavat Emusta vaan, vaikka kansalaisten työvoiman pitäisi olla valtiovallan erityisessä suojelussa.

Tarmo Laine