Eläkeläiset
äänestyslakkoon

Nimimerkki vm-32 kirjoitti (TS 10.9.) eläkeläisten nälkälakosta vastatoimenpiteenä eduskunnan ja ministerien toimille, joilla he ovat pettäneet ne lupaukset, mitä meille aikanaan on annettu.

Tuskin eläkeläisten laajaa nälkälakkoilua saataisiin aikaan, eihän sitä kestäisi terveytemmekään.

Olemme keskustelleet kymmenien eläkeläisten kanssa kuluneen kesän aikana toisenlaisesta mielenilmaisusta. Jos päätämme, että jätämme äänestämättä seuraavissa eduskuntavaaleissa, niin ainakin puolen miljoonan äänen puuttuminen on helposti saatavissa aikaan. Tämä on niin kova kolaus kansanedustajien arvostukselle, että sitä ei voida olla ottamatta huomioon.

Tynkävaaleissa tulee kyllä valituksi 200 kansanedustajaa, mutta ennalta on täysin mahdotonta arvailla uuden eduskunnan kokoonpanoa. Passiivisuutemme koskisi ilmeisesti kovimmin pitkän uran tehneisiin edustajiin. Heitähän me juuri lienemme äänestäneet. Toisaalta he juuri ovat eniten vaikuttaneet saamiemme lupausten lahottamiseen.

Toki emme ennalta tiedä itsekään tulevatko valituiksi ne, jotka korjaavat tilanteemme. Mutta ellei, niin tuskin uusi eduskunta meitä kehnomminkaan voi tai uskaltaa kohdella! Ei siis ole mitään menetettävää.

Tässä toimessa/toimettomuudessa emme tarvitse puolueita, emme järjestöjä emmekä muitakaan organisaatioita. Riittää, kun pannaan eläkeläisten keskuudessa sana kiertämään ja toimitetaan juttuja yleisönosastoihin. Asiamme tulee laajasti tunnetuksi.

Eläkeläiset ovat tällä hetkellä niin paljon harmissaan osakseen tulleesta vääryydestä, että puolen miljoonan äänen jäädyttäminen ei ole ollenkaan vaikeata.

Meidän on nyt vain päätettävä, ettemme kuuntele vaalilupauksia, emmekä poliitikkojen kauniita tyhjiä puheita. He voivat kumota vaalilaiskuutemme vain sillä, että nykyinen eduskunta vielä ennen ensi vaaleja korjaa eläkeläisiin kohdistuneet vääryydet.

Vm-26