Ei etätyössä ole yksin

On vahinko, jos nimimerkki ihminen ei korvaa konetta (16.9.) on saanut niin negatiivisen käsityksen etätyöstä. Olen itse tehnyt etätyötä vuodesta 1992 ja se on paras työskentelymuoto mitä tässä maassa on kokeiltu, tosin tietysti niille, joille se sopii.

Koneet ovat vain ihmisen jatkeita, eivätkä tule ihmistä orjuuttamaan. Onko kukaan vielä nähnyt konetta, joka kirjoittaa puhtaaksi, suunnittelee, tai tekee kirjanpitoa, ei vaan sen tekee ihminen. Tietokone on vain monimutkainen taskulaskin.

Koneet suovat ihmiselle tilaisuuden työskennellä kotona. Minun ei tarvitse istua aamuisin ja iltaisin autojonoissa, voin käyttää senkin ajan työntekoon, tai johonkin muuhun järkevämpään. Voin olla myös työaikana perheeni lähettyvillä, joka on näinä aikoina ylellisyyttä. Lasteni ei tarvitse kysellä äidiltään: kuka on tuo vieras mies, joka käy yökylässä.

Koneet suovat minulle mahdollisuuden olla samassa verkossa muun konttorihenkilökunnan kanssa, vaikka olen 160 km päässä heistä. Voin liikkua vapaasti ja minut saa paremmin kiinni kuin konttorilla, kiitos paljon parjatun kännykän. Voin keskittyä kaikessa rauhassa työhöni, koska kukaan ei ole juoruamassa tai keskeyttämässä minua kesken parasta työaikaa. Työtulokseni on pari-, kolmekymmentä prosenttia parempi kuin konttorilla.

Kannattaa miettiä maksaako työnantajasi sinulle ajasta, jonka viihdyt työpaikallasi, vai sinun tekemästä työstä.

Saan kyllä sen niin sanotun sosiaalisen tarpeeni myös tyydytettyä, koska perheeni on myös kotona ja saan olla asiakkaiden, alihankkijoiden ja oman firman henkilökunnan kanssa tekemisissä.

Minä olen todella etuoikeutetussa asemassa saadessani tehdä työni näin, ja suosittelen sitä kaikille joille se sopii ja on siihen mahdollisuus. Ottakaa nykytekniikasta kaikki hyöty irti, sillä se ei edes maksa paljon ja kehittyy koko ajan.

Etuoikeutettu