Pysäköinninvalvonta
yksityiselle

Tiedotusvälineissä on käyty laajalti keskustelua siitä, kenelle pysäköinninvalvonta tulisi jatkossa kuulua. On puhuttu jopa eräiden kuntien haluttomuudesta sakottaa väärinpysäköityjä autoja huonon maineen pelossa.

Eräänä vaihtoehtona on nähty valvontatehtävien siirtämistä poliisille. Uskallan kuitenkin epäillä poliisin resursseja hoitaa näinkin laajamittainen asia. Määrärahoista kun on jo nyt vähintäänkin huutava pula. Liikenteenvalvonnassa on nykyäänkin riittävästi näkyviä puutteita. Ei tarvitse kuin mennä seisomaan johonkin Turun monista vilkasliikenteisistä risteyksistä ja pongata ne kymmenet punaisia valoja päin ajavat kuljettajat.

Mielestäni valvonta tulisi antaa yksityiselle tai yksityisille yrityksille, jotka voisivat toimia joiltakin osin yhteistyössä kuntien kanssa.

Käyttöön tulisi ottaa myös ulkomailta tutut ns. rengaslukot, jotka estävät liikkeelle lähdön. Lukko avataan heti, kun asianomainen henkilö on suorittanut väärinpysäköinnistä määrätyn rahallisen sanktion. Törkeissä tapauksissa auto hinattaisiin suoraan valvojien varikolle. Eiköhän väärinpysäköinnit näillä toimenpiteillä saataisi kuriin.

Caiu Salmio
Turku