Kuka on pelastettu

Hämmästyttää vapaakirkon pastorin sinisilmäisyys (TS 7.9.). Eikö hän tiedä, että luterilaisen kirkon opin mukaan sen ulkopuolella ei ole pelastusta?

Kun lapsi kirkossa kastetaan, hän saa armon. Hänet luovutetaan Jumalan haltuun. Hänen sanotaan nyt olevan Jumalan lapsi, pelastunut, jne. Kaste ei kuitenkaan riitä pelastukseen, ehkä lapsia lukuunottamatta.

Ihmisen pitää tulla myös uskoon. Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että luterilaisen papin sanaa julistaessa Jumala herättää kuulijassa kasteessa annetun uskon (jos asia on oikein ymmärretty). Ja näin ihminen tulee tietoiseksi pelastuksesta ja hän saa iankaikkisen elämän.

Jumalan sana on sidottu kirkon virkaan. Sana itsessään saa Jumalan toimimaan, mutta vain viran kautta. Ja näin Jumala armahtaa sanan kuulijoita, ne jotka hän haluaa armahtaa, ja silloin kun hän haluaa. Ihmisellä ei ole mitään osuutta asiaan.

Näin siis kaikki kirkon ulkopuolinen toiminta on turhaa, tai paremminkin väärää. Jumalaa kun ei muualla ole. Vai onko?

Samoin kiinnostaisi, että onko 20-vuotias kastettu nuori matkalla taivaaseen, jos hän ei ole missään tekemisissä uskon asioiden kanssa? Onko hän pelastettu, jos hän kuolee? Ammatti-ihmiset, vastatkaa!

Asioita ihmetellyt