Moottoriurheilun
haittoja liioitellaan

V. O. Tuovinen ottaa jyrkin sanoin kantaa (TS 8.9.) monien niin rakkaaseen harrastukseen eli moottoriurheiluun. Sen aiheuttamat saasteet ja haitat muuhun liikenteeseen verrattuna ovat minimaaliset.

Jos otetaan esimerkiksi vaikka Tuovisen tarkoittama asfalttiosuuksien kuluminen niin helposti voidaan verrata 30 tonnia painavan rekan ja nopeasti ohi kiitävän ralliauton vaikutusta asfaltin pintaan. Ja mitä sorateihin tulee niin esimerkiksi taannoin ajettu Länsirannikon Ralli ei nosta teiden kunnossapitomaksuja, koska rallin organisaatio on luvannut kunnostaa tiet rallin jälkeen entiselleen korvaukseksi.

Selvää toki on, että kaikki autoilu saastuttaa jossain määrin luontoa, oli se sitten ralli- tai yksityisautoilua. Tutkitusti niinkin suuren moottoriurheilutapahtuman kuin Helsinki Thunderin järjestäminen saastuttaa vain murto-osan siitä mitä paikkalla normaalisti kulkeva liikenne.

Toivottavasti moottoriurheilu saa jatkua yhtä kauan kuin muukin autoilu Suomessa, saamatta kuitenkaan mitään ylimääräisiä veroja tai ympäristömaksuja maksettavakseen

T. Piilinen