Yhteistyö sujuu

Hannu Miettunen kirjoitti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistamasta liikehuoneistosta Varissuolla ja Turun vapaaseurakunnan halusta vuokrata tila käyttöönsä, sekä Katariinan seurakunnan seurakuntaneuvoston kielteisestä lausunnosta asiaan (TS 4.9.). Turun vapaaseurakunnan puolelta tahdomme ilmaista muutamia näkökulmia.

Turun vapaaseurakunta on toiminut Varissuolla yli 15 vuotta. Sinä aikana olemme toimineet yhteistyössä mm. paikallisen ev.lut. seurakunnan kanssa. Olemme vierailleet naapurin tilaisuuksissa ja järjestäneet myös joitakin yhteisiä tapahtumia.

Yhteistyömme on ollut hyvää ja seurakuntina olemme kunnioittaneet toisiamme ja siunanneet toistemme palvelutyötä alueella. Kirkkoherra Samuel Salmi on ilmaissut koko ajan yhteistyöhalukkuutensa, johon omalta puoleltamme olemme ilolla yhtyneet.

Emme näe toisiamme kilpailijoina tai vastapuolina, vaan kristittyinä tahdomme toimia yhdessä Varissuon alueen parhaaksi. Edelleenkin suhteemme Katariinan seurakuntaan on ennallaan ja yhteytemme molemmin puolin rakentavaa.

Mitä tulee liikehuoneiston vuokraamiseen, esitimme asian ev.lut seurakuntayhtymälle, koska tarvitsemme Varissuon toimintaamme toimivampia tiloja. Mikäli lopullinen päätös tulee olemaan kannaltamme kielteinen, toteamme vain asian ja mietimme, löytyisikö muita vaihtoehtoja. Asiaan ei liity mitään opillisia arvostuksia, vaan se on pelkästään käytännön seurakunnalliseen toimintaan liittyvä seikka. Rinnakkaiselo ja yhteistyö Katariinan seurakunnan kanssa jatkuu molemmin puolin hyväksi koettuun tapaan, kuten olemme kirkkoherra Salmen kanssa todenneet.

Hannu Vuorinen
pastori
Turun vapaaseurakunta