Ruthin raivo

Viitaten TS-Extrassa olleeseen Eva Latvakankaan kirjoittamaan Turussa eivät akat jyllää -juttuun (30.8.) haluan muistuttaa Turun kaupungin luottamushenkilövalinnoista kokoomuksen osalta.

Turun kokoomuksen edustajina Turun kaupungin luottamustehtäviin valittiin vuoden alussa muun muassa seuraavat naispuoliset edustajat; Turun ammattikorkeakoulun johtokunnan pj Riitta Asanti (kok), Turun ympäristönsuojelulautakunnan pj Marjukka Laitinen (kok), Turun Vuokratalot Oy:n hallituksen pj Raili Rinne (kok), ja Turun ammattiopetuslautakunnan ruotsinkielisen osaston pj Ulla Blumberg (kok).

Tämän lisäksi on sovittu, että Petri Lahesmaan jälkeen kaudella 1999-2000 Turun kaupunginhallitusta johtaa jälleen Aila Harjanne (kok). Tällä hetkellä Aila Harjanne toimii muun muassa Turun kaupunginhallituksen liiketoimintajaoston puheenjohtajana.

Näiden lisäksi kokoomusta edustava nainen on vaikuttamassa varapuheenjohtajana Turun rakennus-, sosiaali- ja keskusvaalilautakunnassa.

Kun Turun kaupungin luottamushenkilövalintoja viime syksynä valmisteltiin niin nimenomaan kokoomuksen aloitteesta sovittiin 50 prosentin periaatteesta, jota ainakin kokoomus valinnoissaan noudatti. Eli käytännössä mikäli kokoomus sai lautakuntaan parillisen määrän paikkoja, niin paikat jakaantuvat tasan naisten ja miesten kesken. Esimerkiksi Turun kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnassa kokoomuksella on neljä paikkaa ja näistä puolet on naisia.

Tasa-arvolakihan vaatii 40 prosentin kiintiöitä, niin Turussa kokoomuksen aloitteesta päädyttiin 50 prosentin kiintiöihin.

Extran juttua lukiessa tulikin väistämättä mieleen se, että siinä Sdp:n valtuutettu Ruth Hasan purki kiukkuaan lähinnä Turun demarien sisäisiin valintoihin, joissa hänen mielestään ei noudatettu riittävästi tasa-arvoa. Sdp:n sisäisiä kärhämiä ei kuitenkaan pitäisi yleistää koskemaan koko Turun kaupungin luottamushenkilöjoukkoa.

Pentti Sokajärvi
Kokoomuksen Turun
Aluejärjestön puh.joht.
kaupunginvaltuutettu