Tehdäänkö meistä
yöeläviä

TV-kanavat mainostavat nyt tulevaa elokuvasyksyä, paljon mainostettu elokuvakesä kun alkaa olla lopuillaan. Meikäläiselle, jolle uutisten lisäksi television paras anti on vanhat, miksei uudemmatkin laatufilmit tällaisen mainoksen tulisi olla ilahduttavaa, vaan eipä ole.

Elokuvakesä on ollut suuri pettymys. Vaikka olenkin enemmän illan virkku kuin torkku en viitsi, enkä jaksa katsella filmejä kello kahdelta aamuyöstä, en liioin raaski käyttää iltapäivän tunteja elokuvien katseluun. Nämähän ovat elokuvien suosikkiaikoja tv-kanavilla. Kun tavallisia perhefilmejäkin, joita lasten kanssa katsotaan, esitetään iltamyöhään, ei voi muuta kuin ihmetellä tv-kanavien ohjelmapolitiikkaa. Ovatko tv-tirehtöörit ottaneet urakakseen muuttaa Suomen kansan elintapoja?

Liioittelen tietenkin asioita, mutta en voi sille mitään, että uskon tällä valvottamisella olevan myös kansanterveydellisiä aspekteja. Joku päivä sitten oli TS:ssä artikkeli kuolonkolarien äkillisestä lisääntymisestä. Ylikonstaapeli Uolevi Aaltonen Liikkuvasta poliisista kertoi haastattelussa, että valtavan paljon on nukahdettu rattiin; sekä nuoret että vanhat, ja keskellä päivää.

Ja onkohan tv-katseluun liittyvä yösyönti ja -juontikaan niin kovin hyödyllistä - muille kuin makkaratehtaille ja olutpanimoille. No niin, liioittelen tietenkin!

Olof Holmberg