Monenlaista taidetta

Einar Bergroth, nimititte Tuomiokirkkosillan alajuoksulla olevaa rakennelmaa hökötykseksi (TS 24.8.). Ensi näkemällä ajatukseni olivat samansuuntaisia. Kun näin sen useammin, aloin pitää siitä.

Teos tuo mieleeni veneilykauden aikaisia tapahtumia ja näköaloja. Olen lisäksi saanut sen vaikutelman, ettei teoksen hinta ole kovinkaan mittava. Mielestäni teosta ei pidä hävittää vaan sijoittaa muualle veden päälle tai tuoda aina kesäksi nykyiselle paikalle.

Arvoisa veteraani, minkälaatuisena tuhlauksena koette Virastotalon edustalle sijoitetun sinisen laatikon, jonka ideoija piti hakea Italiasta saakka. Kustannukset olivat varmaankin eri luokkaa kuin nimittämänne häkkyrän.

Pahinta laatikon kohdalla ei mielestäni ole sen hankintahinta vaan uskottelu asukkaille laatikon olevan taideteos. Toiseksi; laatikosta poistettiin siihen täydennykseksi lisätty kirves. Poisto palautti laatikon, taideteoksen tasolta, takaisin pyörillä varustetuksi kuljetuslaatikoksi.

Kolmanneksi pahinta on kun laatikko on sijoitettu näköetäisyydelle joen toisella puolella olevasta Alpo Rothin todellisesta taideteoksesta.

A. Puikkonen