Uimarantoihin
satsattava enemmän

TS/Riitta Salmi<br />Kirjoittajan mielestä ulkona uimarannalla on mukavampaa uida kuin sisällä uimahalleissa. Hän vaatiikin uima rantojen kunnostamista entistä paremmiksi.
TS/Riitta Salmi
Kirjoittajan mielestä ulkona uimarannalla on mukavampaa uida kuin sisällä uimahalleissa. Hän vaatiikin uima rantojen kunnostamista entistä paremmiksi.

Asiantuntijat ovat sanoneet, että uintia pitäisi harjoitella myös luonnon oloissa, ei vain pelkästään uimahalleissa. Tuntuu vain siltä, että enää ei panosteta niin paljon luonnon uimarantoihin kuin ennen vanhaan.

Ennen hienoa hiekkaa vietiin talvella jäälle, että oli ranta kunnossa kesällä ensimmäisille rohkeille uimareille. Hiekkaa raskittiin laittaa myös hieman virtaaviin rantoihin. Lapsetkaan eivät näet pidä kovista niljakkaista kivirannoista.

Pidetäänhän nyttemmin huolta lasten hiekkalaatikkohiekan puhtaudestakin, miksei uimarantojen puhtaudesta.

Uiminen ulkona on terveellistä (en nyt puutu sinileväongelmiin), joidenkin ihmisten iho ei oikein kestä uimahallien kloorivettä. Onko kloorin tilalle keksitty mitään miedompaa ainetta?

Uiminen ulkona on myös helppoa ja edullista. Ihmisiä tulee mielellään kauempaakin ottamaan aurinkoa pehmeälle hiekkarannalle.

Joillakin rannoilla on myös järjestetty avantouinti- ja saunamahdollisuus talvella.

Uimarannoilla kaivattaisiin myös opastusta missä voi uida, missä alkaa äkkisyvä, missä on kenties joku iso kivi pohjassa, missä wc-tilat, mahdollinen suihku jne.

Naantaliinkin ollaan suunnittelemassa uimahallia. Ehdottaisin, että hyväksi käytettäisiin mm. liikuntahallin ja kylpylän yhteyttä. Ja rakentamisessa yleensä kai kannattaa käyttää luonnon valoa ja aurinkovoimaa hyödyksi. (Kellarit ovat sitten tietenkin asia erikseen...)

Uimisesta pitävä