Pikkukoululaiset
heitteillä

Täysin järjenvastaista on Turun kaupungin puoli vuotta kestänyt vitkuttelu Teräsrautelan koululaisten iltapäivähoidon järjestämisestä. Tilat ja henkilökuntakin on valmiina, mutta nyt väännetään kättä jostain ihmeen tilavuokrasta, vaikka vuokranantaja ja maksaja ovat lopulta sama taho.

Koululaisten lisäksi ryhmään olisi tulossa esikoululaisiakin, jotka koulun tulevina oppilaina pääsisivät näin tutustumaan koulumaailmaan pikku hiljaa.

Järkyttävintä tässä vitkuttelussa on se, että ko. koulu sijaitsee yhden Suomen vilkkaimman ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä ja Länsikeskuksen liikenne on aikuisillekin välillä täysin kaaosmaista. Eikö kaupungin päättäjillä ole käsitystä tästä?

Ekaluokkalaisten ja heidän vanhempiensa ilo koulun alkamisesta on nykyään muuttunut pelkäksi huoleksi ja murheeksi lasten turvallisuudesta.

Miksi muuten koulua on vain 3-4 tuntia päivässä, kun vuotta nuoremmista huolehditaan tarhoissa koko päivä? Ei olisi kovin suuri ponnistus kouluiltakaan järjestää ohjattua puuhailua iltapäiviksi.

Milloin Teräsrautelan koululaisten asiat saadaan kuntoon?

Odottamaan kyllästynyt